Ansattes motivasjon tatt videre

09/25/23

WINTERSTEIGERs tørke- og desinfeksjonsskap gir en reell merverdi i hverdagen. Tørt arbeids- og beredskapstøy er avgjørende for personer som jobber under utfordrende klimatiske forhold og i fysisk krevende jobber. Vi har snakket med Sabrina Kronberger, HR-leder i WEINBERGMAIER GmbH. WEINBERGMAIER sysselsetter til sammen 250 personer og produserer mat av høy kvalitet. De ansatte i produksjonen bruker eget arbeidstøy. Noen av dem jobber under svært krevende klimatiske forhold. Da er høy komfort i forbindelse med arbeidstøyet viktig for motivasjonen. WINTERSTEIGER har installert totalt 8 Tantum skotørkerelementer i produksjonsområdet til selskapet WEINBERGMAIER.

 

Sabrina Kronberger, bruk av arbeidsklær er en del av arbeidshverdagen for de som er ansatt i produksjonen ved bedriften din. Hvor viktig er arbeidsklærne for dere i bedriften?

Som du riktig sier er det en del av arbeidshverdagen. De ansatte bruker dem gjennom hele arbeidstiden. Arbeidsbukser som ikke passer, en jakke som ikke holder deg varm eller en t-skjorte som lukter ubehagelig, kan utgjøre en avgjørende forskjell på om du føler deg komfortabel med å gjøre jobben din eller ikke. Og for de som tilbringer hele dagen på kjøle- og fryselageret, er tørre – og i vårt tilfelle varme – sko selvfølgelig spesielt viktig. For oss er arbeidsklær en del av employer branding-tiltakene – vi ønsker å skape et arbeidsmiljø der alle føler seg vel.

 

Din bedrift legger stor vekt på de ansattes trivsel. Jeg antar at du også prøver å holde medarbeidermotivasjonen høy i bedriften med alle slags fordeler. Hva gjør du i tillegg til den obligatoriske fruktkurven for å tilby de ansatte en merverdi?

Misforstå meg rett – såkalte myke fordeler som gratis og frisk frukt er viktige og gode. De skaper en avslappet stemning i pausene og gjør at vi kobler av i noen minutter. Imidlertid anser jeg fordelene som har med det faktiske arbeidet til hver enkelt ansatt å gjøre som mye viktigere. Ting som gjør arbeidet vårt enklere, som hjelper oss med å konsentrere oss om arbeidet vårt.

Tørkepanelene er et perfekt eksempel på dette. Våre ansatte bruker arbeidsskoene hver dag. Den som ikke føler seg komfortabel i sin egen hud, vil ikke være motivert til å utføre en aktivitet som varer i 8 timer. Med tørkepanelene har vi muligheten til å tilby våre ansatte reell merverdi under arbeidet.

 

Bruker du dette argumentet i kommunikasjonen med søkerne dine om at dere gjør mer her enn de fleste bedrifter?

For oss er det en totalpakke – vi ønsker ikke å knytte trivselen til våre ansatte til én ting. For noen er det viktig med fleksibel arbeidstid, for andre er det å lett å komme seg på jobb viktig, og for andre er det ønsket om å jobbe i et moderne arbeidsmiljø. Vi har fått svært positive tilbakemeldinger på tørkepanelene, spesielt fra de som har vært ansatt i mange år. Med Tantum har vi ikke bare investert i fordeler for potensielle nyansatte, men først og fremst i fordeler for vårt kjerneteam, som vet å sette pris på arbeidsforholdene.

 

Tusen takk, Sabrina Kronberger!